Dé gerechten in een Japans restaurant

Dit zijn, naast sushi, dé gerechten in een Japans restaurant Utrecht

Denk je bij Japans eten vooral aan sushi? Denk nog maar een keer. Hoewel sushi in ons land enorm hip en geliefd is omvat eten in een Japans restaurant Utrecht meer dan dat. De Japanse keuken is enorm gevarieerd en er is voor ieder wat wils. We nemen een kijkje in deze oosterse keuken: wat heeft het verder te bieden? Dit zijn de gerechten die je in een Japans restaurant Utrecht tegenkomt.

Soep en pasta: een gouden combinatie

Een beetje doorgewinterde sushi-eter zal deze namen zeker herkennen: ramen, udon, miso en soba. Dit zijn eigenlijk de pasta’s die in een Japans restaurant Utrecht te vinden zijn. Ramen zijn een soort noedels, en worden gecombineerd met bouillon en gekookte groente. Udon worden gemaakt van tarwebloem en net als miso vind je deze gerechten gegarandeerd terug in een Japans restaurant Utrecht. Soba zijn dunne slierten, gemaakt van boekweit en hebben een bruine kleur. Vaak worden deze pastasoorten gecombineerd met soepen. Denk aan itame, een rijst-noedel soep. Maar ga je liever voor iets bekends? Ook Nederlandse soepen met een Japanse twist vind je wel eens op de kaart terug.

Gefrituurde gerechten alom

Dit zal je ongetwijfeld zijn opgevallen: gefrituurde gerechten staan sowieso op de kaart in een Japans restaurant Utrecht. Denk aan gyoza, ebi of katsu. Gyoza is een dumpling die naast gefrituurd zowel gebakken als gestoomd kan worden. Ebi is voor de echte visliefhebber. Als je dit besteld kan je een heerlijke portie gefrituurde garnalen verwachten. En bestel je katsu? Dan krijg je vlees of groenten in een krokant jasje, gepaneerd in broodkruimels. Daarnaast is karaage een aanrader en zal bij velen goed vallen: gefrituurde kip.

Vleesliefhebbers zijn thuis in de Japanse keuken

Over kip gesproken: in een Japans restaurant Utrecht vind je diverse vleessoorten op de kaart. Misschien komt één van deze namen je bekend voor? Kushiyaki is kebab op z’n Japans, en kan daarnaast met vis of groenten maakt worden. En dan die heerlijke yakitori saus, die vaak over spiesjes gegoten wordt. Bestel negima yakitori en je krijgt kipspiesjes met precies die bekende saus. Tip: yaki betekent dat je een gerechten gebakken of gegrild wilt. Uiteraard wordt rundvlees in een Japans restaurant Utrecht niet vergeten. Bij sukiyaki en shabu-shabu wordt dit gecombineerd met diverse groenten, en wagyû is een hele bekende: Kobe-beef.

Vegetarisch? Haal je hart op in een Japans restaurant Utrecht

Ben je vegetarisch? Dan kan jij terecht bij de volgende gerechten: yasai, tamagoyaki en tsukemono. Yasai is het Japanse woord voor groenten en daarmee zit je altijd goed. Tamagoyaki is een opgerolde omelet en tsukemono zijn diverse soorten augurken. Een andere vegetarische tip is okonomiyaki: een Japanse pannenkoek die diverse manieren gemaakt kan worden. En vind je gefrituurd wel erg lekker? Ga voor tempura en krijg gefrituurde groenten.

En waar kun je voor dit lekkers gaan zitten? Bijvoorbeeld in Konnichiwa, een Japans restaurant Utrecht in het centrum van de sfeervolle binnenstad. Of ga voor één van de vele andere restaurants in de provincie. Wat is jouw favoriete Japanse gerecht?