Het ontstaan van speeddating

Het ontstaan van speeddating

De geschiedenis van speed dating gaat veel verder terug dan je je voorstelt! In de jaren 1800 was er een populaire gewoonte bekend als New Year’s Calling. Sommigen geloven dat dit zou kunnen zijn de voorloper van de moderne dag speed dating. New Year’s Calling zag mannen (geschenken in de aanslag) vrouwen te bezoeken tijdens bepaalde uren van de dag op je raadt het al – New Year’s Day.

De gewoonte was dat alleenstaande jonge dames (in hun prachtige jurken) deze mannen ontvingen door een open huis te houden, waar ze soms konden genieten van eten en drinken voordat de man zijn visitekaartje afgaf en verder ging naar de volgende alleenstaande dame. De visitekaartjes waren zeer belangrijk, zij gaven de mannen toegang tot de ontvangstruimte waar zij ongeveer 10-15 minuten verbleven. De deelnemende mannen probeerden zo veel mogelijk dames te bezoeken, terwijl de dames probeerden veel visitekaartjes te verzamelen van de bezoekende mannen.

Er was een routine-etiquette die iedereen geacht werd te volgen, zoals met de meeste dingen in het Victoriaanse tijdperk. Enkele van deze regels zijn:

– Er mag niet worden gebeld voor 12 uur en niet later dan 17 uur.

– Strikte aandacht moet worden gegeven aan het entertainen van bellers

– Tijdens een formeel gesprek mag de dame haar bonnet niet afdoen

Deze vergeten traditie kan hebben geleid tot de moderne versies van speed dating die we vandaag hebben

Het begin van Speed Dating zoals wij het kennen

Het type speed dating dat u kent werd in de jaren ’90 in Los Angeles gecreëerd door Rabbi Yaacov Deyo. Hij kwam met de speed dating procedure om Joodse singles te helpen elkaar te ontmoeten.

De structuur:

– Mensen zouden elkaar ontmoeten met tussen de 10 en 25 verschillende partners.

– Ze zouden ongeveer 4 minuten hebben voor hun “date”

– Nadat ze een reeks mensen hadden ontmoet om mee uit te gaan (van hun gewenste sekse partners) zouden ze rapporteren of ze geïnteresseerd zouden zijn om opnieuw met elk van de dates te corresponderen

– Als twee mensen beiden aangaven dat ze elkaar weer wilden zien dan zou dat een match zijn

– Het was dan aan de gastheer om de contactinformatie door te geven zodat ze in de toekomst een traditionele date konden regelen

Nu lijkt deze structuur heel vertrouwd, in feite is speed dating niet veel veranderd sinds de jaren ’90. Maar als het niet kapot is waarom zou je het dan repareren denk ik?

Er zijn echter enkele updates – je kunt speed dating evenementen vinden voor al je wensen! Er zijn evenementen exclusief voor:

– bepaalde leeftijdsgroepen

– regio’s

– beroepen/professionals

– religies / etnische groepen

– sexualiteiten

En de meest recente ontwikkeling aan de speed dating idee is het nu beschikbaar is volledig online; virtuele speed dating biedt alle dezelfde voordelen van in-person speed dating, maar vanuit het comfort van uw eigen huis.

Tip: https://www.speeddatennijmegen.nl/

Speed Dating Vandaag

We voelen nog steeds de effecten van Covid-19, wat betekent dat het maanden geleden kan zijn dat je voor het laatst op een date bent geweest. De meeste van de frequente hotspots voor eerste afspraakjes zijn nog steeds gesloten en we wachten nog steeds op een definitieve datum wanneer ze weer open zullen gaan. Maar zelfs dan kan het moeilijk zijn om met een date af te spreken. Velen van ons houden zich veilig door 2 meter afstand te houden van degenen die niet tot ons huishouden behoren, maar dit kan onhandig blijken wanneer je probeert een praatje te maken met je date.

Als gevolg van de huidige regelgeving zijn er geen in-person speed dating evenementen lopen op dit moment, zijn de meeste ervoor kiezen om hun evenementen online uit te voeren. Dit is zo’n geweldige kans om door te gaan om mensen te ontmoeten terwijl het houden van veilig en volgende regelgeving.

Uitgelicht: https://www.speeddatenutrecht.nl/

Online speed dating is niet iets nieuws, maar als gevolg van vele aspecten van ons leven gaan virtuele was het geen verrassing dat deze stijl van dating zou groeien in populariteit.