Zo kan een camera helpen voor de veiligheid van jouw bedrijf

Als je een bedrijf hebt dan is het natuurlijk handig om ervoor te zorgen dat je alles goed beveiligd hebt. Twee goede manieren om jezelf ervan te verzekeren dat je altijd iets achter de hand hebt in het geval dat er een incident is, is om ervoor te zorgen dat je alles wat er op de grond van het bedrijf goed laat vastleggen door camers. Je hebt dan de keuze uit spy camera’s en beveiligingscamera’s. Mocht jij dus nog naar een goede beveiligingsmethode voor het pand zoeken? Lees dan snel verder voor een paar gouden tips!

Een spy camera: wat het doet

Het doel van een spycamera is om onopgemerkt beeldopnames(en zelfs eventueel audio) te kunnen maken. Vaak zijn dit soort camera’s dan ook vermomd als een ander object wat je makkelijk in een kamer kan plaatsen zonder dat dit de aandacht trekt. Je kan dan denken aan een lamp, oplader, wekkerradio, modem, en nog veel meer andere opties. Het handige van dit soort camera’s is dat je dan ook goed zicht krijgt op de ruimte. Dit is vaak handig om te plaatsen in een ruimte voor het personeel. Het heeft over het algemeen minder zin als het gaat om een inbraak, alhoewel het nog steeds handig kan zijn als de inbrekers denken een dode hoek gevonden te hebben.

Een beveiligingscamera

Aan de andere kant van het spectrum hebben we de beveiligingscamera. Deze zijn niet ontworpen om subtiel met het decor te integreren. Integendeel, dit soort camera’s zijn vaak prominent aanwezig om pogingen te ontmoedigen. Dit is vaak al meer dan genoeg dreiging om de meeste criminelen af te schrikken. Het is ook natuurlijk handig om een goed overzicht op alle ingangen en belangrijke plekken om het pand te krijgen. Dit soort camera’s zijn vaak ook ontworpen om buiten te kunnen hangen zonder problemen.

Het zorgt voor een archief

Als er zich een incident heeft voorgedaan, dan is het over het algemeen wel heel erg handig als je alles kan refereren naar het beeldmateriaal. Dat helpt natuurlijk ook met het onderzoek als er een misdaad is gepleegd, maar het is ook vaak voor de verzekering vaak heel erg handig. Dan kan er snel met de claim gewerkt worden, en hebben die bedrijven ook een stuk minder opties om zich dan daaronder uit te proberen te wurmen. Het is natuurlijk ook handig als er iets op het werk aan de hand is waar je eventjes wat meer overzicht op wil hebben. Al met al is het gewoon een heel flexibel stuk apparatuur waar je een hele hoop mee kan.

Het kost voor de rest ook niet veel onderhoud

Een van de fijne dingen aan dit soort camera’s is dat je deze vaak draadloos kan installeren. Daar zit dan ook vaak gewoon een hele grote opslag capaciteit bij, waardoor je de camera’s weken kan laten draaien zonder dat er vanuit jouw kant actie vereist is om er wat aan te veranderen. Dit kan natuurlijk wel een beetje verschillen aan de hand van wat voor een installatie je precies neemt, maar over het algemeen hoeft het niet heel veel extra te kosten om voor de modellen met meer opslag te gaan.

Security Camera, Watching, Poland, Security Staff, Security