Kookworkshop

Catering goed geregeld op jouw feest

Dit wil je goed geregeld hebben op jouw feest

Het geven van een feest kost altijd veel tijd. Je moet echt aan alles denken. Heb ik wel genoeg drankjes? Welke muziek ga ik draaien en hebben mijn buren geen last van de muziek? In dit artikel ga ik je helpen, zodat je er een knalfeest van kunt maken! Elke gast gaat tevreden naar huis en praat nog lang na over jouw superfeest.

De drankjes

Je moet jezelf eerst afvragen hoe groot je uit wilt pakken. Vaak is de keuze uit bier, wijn, fris en een aantal sterke dranken voldoende. Als je deze dranken in huis hebt dan kun je elke gast bedienen. Je kunt er ook nog voor kiezen om een populaire cocktail aan te bieden. Dit is echter logistiek wel een beste onderneming. Cocktails moeten namelijk vers worden gemaakt, je zult dus onder je feestje telkens de cocktails moeten (laten) bereiden.

De catering

Ook de catering moet op een feestje goed voor elkaar zijn. je kunt ervoor kiezen om voor de tijd een uitgebreid buffet te laten verzorgen, zie je dit niet zitten zorg en dan voor dat er voldoende hapjes op tafel staan. Probeer het vooral simpel te houden, een beetje chips, wat worst en een blokje kaas is vaak voldoende. Wil je de catering graag goed in orde hebben, dan adviseer ik je om een catering bedrijf te laten komen. Er zijn zeer veel cateraars in ons land. Catering hoeft niet extreem duur te zijn, door meerdere offertes op te vragen kun je vaak flink wat geld besparen.

Als bijvoorbeeld een feest geeft in de buurt van Nijmegen dan kun je met een simpele zoekopdracht vele cateraars in de buurt vinden. Zoek eens op catering Nijmegen en de cateraars vliegen je om de oren. Sommige cateraars hebben hun assortiment ook duidelijk weergegeven op de website. Zo kun je zelf kijken wat je gepast lijkt voor jouw feestje. Een mooi voorbeeld hiervan is kookevenementen

De buren

geef je jouw feest thuis en woon je in een woonwijk? Ga dan even langs de buren en vertel ze dat je een feestje geeft. Je kunt een tijd met ze afspreken wanneer de muziek zachter gaat of je nummer geven. Ze kunnen je dan een appje sturen als ze vinden dat ze er hinder van ondervinden. Met deze aanpak ben je gezeur voor en wordt je niet verrast door de politie.