Een adventskalender voor volwassenen

Toen ik nog wat jonger was kregen mijn broer en ik zo rond 1 december een adventskalender van mijn oma. Deze kalender met 25 vakjes werd vlak over de Duitse grens gehaald en zat vol met goedkope chocolade. Iedere dag maakte je een vakje open en voor je het wist was het kerstfeest.

Moderne adventskalenders

Wanneer je tegenwoordig in de winkelstraat rondloopt in de periode voor de kerst zien we steeds meer variaties op de adventskalender. Variërend van een kalender die je zelf kunt vullen tot een lego kalender en zelfs een wellness kalender.

Whisky adventskalender

Vorig jaar kreeg ik in de aanloop naar de kerst een geschenk van een zakenrelatie. Het pakket was omschreven als Dramcember. In de praktijk bevatte het een whisky proeverij waarbij je elke dag (10 of 24 dagen) een kleine whisky proeft totdat het kerst is. Net als de chocolaatjes van vroeger. Met andere woorden: een whisky advents kalender.

Bier adventskalender

Ik kreeg dit jaar een melding van deze partij dat ik naast de whisky ook mee kon doen aan de Beercember. Je voelt hem al aankomen: dit is een (blinde) bierproeverij in de periode voor kerst. Deze bier adventskalender bevat onder andere 10 bieren.