Een afstudeerfeest organiseren? Let hier op!

foto van feestAfstuderen is een tijd van zowel vreugde als verdriet. Het is een tijd om al het harde werk dat tot dit moment heeft geleid te vieren en om afscheid te nemen van vrienden die nieuwe avonturen gaan beleven. Voor veel mensen is afstuderen ook een tijd om te feesten. En waarom ook niet? Het is een gebeurtenis die je maar één keer in je leven meemaakt en dat moet gevierd worden. In dit artikel leg ik uit waar je op moet letten als je van plan bent om een afstudeerfeest te organiseren. 

Waar moet je op letten als je een afstudeerfeest organiseert?

Bij het plannen van een afstudeerfeest zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste, zorg ervoor dat je de uitnodigingen vroeg verstuurt. Zodat iedereen genoeg tijd heeft om te reageren op de uitnodiging. Je moet uiteraard ook een datum en tijd kiezen die voor de meeste mensen goed uitkomt. Een andere belangrijke beslissing is wat je wil serveren op het feest als het gaat om eten en drinken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de traditionele manier van een buffet met hapjes of je kunt een cateraar inhuren. 

Wie nodig je uit op jouw afstudeerfeest?

Bij afstudeerfeesten zijn er meestal twee soorten mensen die worden uitgenodigd: de afgestudeerden en hun vrienden en familie. De meeste mensen kiezen ervoor om dezelfde mensen uit te nodigen voor hun afstudeerfeest als die aanwezig waren bij de diploma uitreiking op school. Dit zijn toch de mensen waarmee je al die jaren hebt gewerkt en die dezelfde emoties en stress hebben ervaren als jij.

Kies voor bijpassende versiering

Als het op versiering aankomt, is het belangrijk om iets te kiezen dat past bij de sfeer van het feest en de persoonlijkheid van de afgestudeerden. Als je op zoek bent naar eenvoudige versiering, kun je kiezen voor ballonnen en slingers. Je kunt het ook groter aanpakken door allerlei andere geslaagd versiering erbij te kopen. Denk bijvoorbeeld aan geslaagd hoedjes, vlaggen of andere versieringen.

 

Ben je op zoek naar versiering voor jouw afstudeerfeest? Dan raad ik het zeker aan om een kijkje te nemen op www.partylove.nl.