Na een feestje last van je voeten? Wat kun je er tegen doen?

Feestjes zijn over het algemeen erg leuk. De dag erna kan alleen wat minder zijn. Vooral als je na het feest veel last van je voeten krijgt. Hier hebben veel mensen last van, maar ze doen er niks tegen. Mocht je vaak last hebben van je voeten na een feestje, dan kan dat zijn omdat je de voeten overbelast.

Steunzolen dragen

Het overbelasten van je voeten kan meerdere oorzaken hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen door een afwijkende voetstand, verkeerde schoenen en een afwijkend looppatroon. Bij een overbelasting is het verstandig om genoeg rust te nemen. Het is mogelijk dat de klachten afnemen als er rekening wordt gehouden met de belastbaarheid.

Steunzolen kunnen helpen bij meerdere klachten. Ze zorgen voor een betere drukverdeling op de voeten en kunnen de algemene houding verbeteren. Met behulp van de steunzool kunnen specifieke delen van de voet ontlast worden, waardoor je klachten kunnen afnemen.

Een bezoek aan de podotherapeut

Bij de podotherapeut kan er uitgebreid onderzoek worden gedaan naar de klachten  aan je voet. Hier wordt een drukmeting gedaan om te zien waar de drukpunten zitten. Als bij de meting duidelijk wordt dat steunzolen de oplossing is, dan worden deze door de podotherapeut gemaakt.

Om steunzolen aan te nemen wordt er gebruik gemaakt van een 3D-scan. Deze scan maakt een zeer nauwkeurige afdruk van jouw voet. Dit wordt de basis voor de podotherapeut om een steunzool te ontwerpen. Na het ontwerpen van de zolen worden ze gemaakt. Bij je vervolgafspraak levert de podotherapeut jouw nieuwe steunzolen.

Mocht je last hebben van je voeten en woon je in de buurt van Almere? Dan adviseer ik je langs te gaan bij Podotherapeut Wender Almere. Hier hebben ze voor elke klacht een effectieve behandelmethode. Ook geven ze goed advies waar je veel aan hebt.