Unieke wijnen

Hoe kom je aan een unieke wijn?

Er is geen drank ter wereld waar zoveel verschillende soorten in zijn dan dat dit bij wijn het geval is. Je hebt uiteraard de rode, witte en rosé wijnen. Maar je maakt ook weer onderscheid tussen wijnhuizen, wijnsoorten en zelfs verschilt de smaak en kwaliteit weer per oogstjaar.

Voor veel liefhebbers is deze oneindige variatie een genot. Ieder wijntje is immers weer anders en heeft zijn eigen karakter en gelegenheid waarbij hij het beste gedronken kan worden. Wil je ook eens een ander wijntje dan de J.P Chenet-achtige fles uit de supermarkt dan is het erg interessant om wijnen te gaan proeven. Na verloop van tijd ontwikkel je je eigen smaak. Wil je deze smaak nog wat verder uitdiepen dan is het aan te raden om eens een wijnproeverij te doen (of een wijnproeverij thuispakket te bestellen).

Vervolgens kunnen we ons ook voorstellen dat het erg leuk is om tijdens een feestje of etentje waarbij meerdere wijnliefhebbers samenkomen een unieke fles kwaliteitswijn open te trekken die nog niemand geproefd heeft.