Horeca kleding

Horecakleding laten bedrukken of borduren

De uitstraling van je personeel als horeca onderneming doet veel met je imago. Horecakleding is hierbij een belangrijk aspect. Een vlotte polo komt immers volstrekt anders over dan driedelig grijs pak. Er zijn veel oplossingen en tussenvormen te bedenken:

  • Functionele horeca kleding (kokspak of oberkostuum)
  • Schorten
  • Net (pak)
  • Casual (vrije tijds kleding, al dan niet in een bepaalde kleur of stijl die is afgestemd op de rest van het personeel)
  • Vlot maar eenduidig (Iedereen hetzelfde zoals een overhemd of polo. Vaak maakt men onderscheid tussen de heren en dames ivm de te kiezen pasvorm)

Al met al zijn er legio mogelijkheden. Wat voor je gasten belangrijk is dat ze (naast het feit dat ze zich op hun gemak voelen) het personeel als dusdanig kunnen herkennen. Hier zijn diverse oplossingen voor. Je kunt een naambordje dragen, een schort voor doen, de kleding laten bedrukken of borduren.

Een naambordje is de goedkoopste en snelste oplossing. Nadeel is dat ze niet van heel ver zichtbaar zijn en dat iedereen er eentje dient te krijgen. Veel geregeld bij personeelswisselingen. Voordeel is dat je direct de naam en eventueel de functie van het personeel kunt communiceren met je klanten

Het dragen van een schrot is functioneel (de eigen kleding wordt immers beschermd) en je kunt kiezen voor een model waar voldoende zakken aanwezig zijn voor bijvoorbeeld een portemonnee, pinautomaat of opschrijfboekje.

Het bedrukken of borduren van kleding geeft veel flexibiliteit in de kledingkeuze. Bijkomend voordeel is dat je direct de mogelijkheid hebt om je bedrijfsnaam of logo extra onder de aandacht te brengen. Het verschil tussen borduren en drukken zit hem met name in de duurzaamheid van het product. Een borduursel zal minder snel vervagen en staat meestal ook wat chiquer.

Kortom het kiezen van kleding voor horecapersoneel is niet moeilijk. Maar denk er wel even over na. En ga voor de uitstraling die het beste bij je bedrijf past.