Jouw Haccp op orde, met de juiste software!

Haccp horeca betekent niets anders dan dat je bedrijf de hygiëne afspraken goed nakomt. Hier komt heel wat bij kijken. Ten eerste moeten de meeste werknemers in een horeca bedrijf een Haccp cursus hebben afgerond. Daarna begint het het weken met Haccp pas. Om aan de Haccp kwaliteitseis te voldoen, moet je als bedrijf alles goed registreren. Want hoe ga je alle maatregelen checken? En hoe houd je grip en overzicht over de hygiëne van de voedingswaren? Gelukkig zijn er software programma’s op de markt om te helpen alles piekfijn te administreren.

Haccp software programma’s
Elke horeca bedrijf heeft een horecaplan, waarin alle afspraken rondom de hygiëne beschreven staan. Aan de hand van dit plan worden de acties genoteerd. Zo ontstaat er vaak een heel boekwerk. Dat kan natuurlijk efficiënter. De meeste Horeca software programma’s hebben een standaard plan geprogrammeerd, met standaard lijsten. Elk plan kan aangepast worden naar de ideeën van je horeca bedrijf. Alles kan efficiënt geregistreerd worden binnen het programma van de horeca software. Ook is er software beschikbaar, waarbij je gemakkelijk alles via een app kan registreren. Dan kan je zelfs de administratie bijhouden op je telefoon.

Labelen van producten
Het is belangrijk om je waren te labelen. Fijn om te weten wat er in de verpakking zit, maar een eis om de houdbaarheidsdatum te kunnen lezen. Werd er voorheen gewerkt met handgeschreven labeltjes of zelf getypte labels. Nu kan er via de software veel meer. Je geeft eenmalig aan wat de houdbaarheidsdatum is van een product. De software bepaald dan wat er op de labels moet komen. De medewerkers zullen nooit meer problemen hebben bij het ontcijferen van moeilijk leesbare handschriften.

Haccp op orde!
Het is superhandig om het hele Haccp systeem op orde te hebben zonder al te veel inspanning. Het scheelt tijd. Met 1 druk op de knop tover je alle gegevens te voorschijn. Wanneer er controle komt van de voedsel- en waren autoriteit heb je alles binnen handbereik. Een echte musthave dus, wanneer je professioneel voor de dag wilt komen in de horeca.